середа, 3 липня 2024 р.


 Олена Пчілка – горда та творча жіноча душа

  У червні 2024 року виповнилося 175 років з дня народження Олени Пчілки – української письменниці, меценатки, перекладачки, етнографині, фольклористки, публіцистки, громадської діячки, члена-кореспондента Всеукраїнської академії наук.

    Олена Пчілка – це творчий псевдонім Ольги Петрівни Косач, аристократки з міста Гадяч, рідної сестри славетного професора Михайла Драгоманова і дружини впливового юриста, статського радника Петра Косача, мами шістьох дітей.  

    Так склалося, що ім’я Олени Пчілки нам більше відоме завдяки видатній донці – Лесі Українці. Але пані Косач у свої часи була видатнішою за свою знамениту доню. Її поважали не лише як господиню великої зразкової сім’ї, а й за її публіцистику і перекладацький фах: вона адаптувала світову класику – від Овідія до Гюго. До речі, Леся називала маму «королевою-матір’ю» та «Її величністю».

 З нагоди 175 річниці від дня народження Олени Пчілки у філія №12 Калайдинцівська сільська бібліотека була проведена літературна година " Олена Пчілка - горда та творча жіноча душа"




вівторок, 2 липня 2024 р.


 "Безпечне літо"

    От і настали довгоочікувані літні канікули. Літні канікули - найважливіший період для активного відпочинку й оздоровлення дітей та підлітків, для їхнього творчого та інтелектуального розвитку. Для того, щоб канікули були безпечними та цікавими слід памятати та виконувати правила безпеки.
    В філії 12 Калайдинцівська сільська бібліотека було проведено урок - застереження "Безпечні канікули". Діти уважного слухали інформацію, відгадували загадки та відповідали на запитання.










 
"Мого дитинства чисте джерело"

У перший літній день відзначаємо добре, світле, радісне свято – День захисту дітей. 
      Діти - це диво та щастя!
      Вони - маленький всесвіт, сповнений яскравих кольорів.
      Нехай кожна дитина буде щаслива! Хай діти зростають у мирі, дорослішають та змінюють наш світ на краще!

 В філії 12 Калайдинцівська сільська бібліотека було проведено конкурсно - розважальну програму "Мого дитинства чисте джерело"